Exim Kárenyhítő Hitelprogram


A hiteltermék bemutatása:

Az exportőrök, beszállítók, illetve a nemzetközi piacokra kilépni készülő vállalkozások számára  biztosít forgóeszközhitelt, amelyet az ügyfél átmeneti, súlyos likviditási hiány finanszírozására használhatja fel, illetve beruházási és befektetési célú hitelt a likviditási nehézségek áthidalása, életképességének fenntartása, gazdasági tevékenységük folyamatosságának biztosítása érdekében felmerülő fejlesztési igényeik finanszírozására.


Konstrukció


forgóeszköz hitel
beruházási hitel

rulírozó hitel esetén max. 12 hónap forgóeszközhitel: max. 3 év; beruházási hitel: max. 6 év

0,5 MFt – 200 MFt Maximum a hiteligénylő vállalkozás éves bérköltségének kétszerese, vagy maximum a vállalkozás 2019-es évi teljes árbevételének 25%-a, vagy kellően indokolt esetekben a kedvezményezett likviditási szükségletre vonatkozó nyilatkozata alapján a hitel összege növelhető annak érdekében, hogy fedezni tudja a kkv-k esetében a következő – a hitelnyújtás időpontjától számított - 18 hónap, nagyvállalkozások esetében pedig a következő 12 hónap likviditási szükségletét.

0,1% - 2,3% HUF, 0,1% - 1,69% EUR, 2,25% - 4,00% USD

0%

Hatályos Kondíciós lista alapján.

nincs

Igénylési feltételek


Mikrovállalkozás
Kisvállalkozás
Középvállalat
Nagyvállalat

Minden ágazat

Igen

Bármennyi

Bármennyi

Bármennyi

A hitelnyújtás fedezeteként elvárt biztosítéki háttér a mindenkori ügyfél, illetve partnerminősítési és a fedezetértékelési szabályzat figyelembevételével kerül meghatározásra és kialakításra. A hitelnyújtás fedezeteként elvárt szokásos bankári biztosítékok köréről és mértékéről az ügylet jellemzőinek, a hitelt igénylő ügyfél minősítésének függvényében egyedileg dönt az Eximbank. Az ügyletbe bevonható a Garantiqa/AVHGA kezessége – ha az ehhez tartozó egyéb feltételek is fennállnak.


Az igénylés menete


Eximbankon vagy a refinanszírozott bankon keresztül

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.