Széchenyi Turisztikai Kártya


A hiteltermék bemutatása:

A Széchenyi Turisztikai Kártya a turisztikai szektorban működő vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kialakított új, kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat-, kezességi díj- és költségtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel.


Konstrukció


folyószámlahitel

max. 3 év

1 - 250 millió forint

0%

0%/év

Amennyiben az Üzletszabályzat keretei között ingatlan, ill. ingó biztosíték bevonásra kerül sor a szükséges értékbecslés, MOKK bejegyzés díja, valamint az esetleges közjegyzői okiratba foglalás díja, földhivatali nyilvántartási eljárási díj, valamint késedelmes fizetéssel vagy az Ügyfél hibájából történő felmondással, a kezességek beváltásával és a behajtással kapcsolatos díjak a hitelező Bank belső szabályzatai alapján fizetendők.

n/a

A Vállalkozás a hitel futamideje alatt teljes mértékű kamat- és kezelési költségtámogatásban részesül, így nincs kamat-és kezelési költség fizetési kötelezettsége.

Igénylési feltételek


Mikrovállalkozás
Kisvállalkozás
Középvállalat

Turisztikai szektorban működő vállalkozások

Igen

Kevesebb, mint 250 fő

Legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg

Legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása (ezt a hitelszerződés megkötését követően a finanszírozó Bank igényli, a vállalkozásnak ennek kapcsán nincs külön teendője). Kötelező biztosíték továbbá (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő, társas vállalkozás esetén alapesetben a vállalkozás legalább 50 %-os közvetlen vagy közvetett) magánszemély tulajdonosának/tulajdonosainak készfizető kezességvállalása. 100 millió forint feletti hitelösszeg esetén a hitelező bank saját döntése alapján jogosult további biztosíték bevonását is előírni.

Nem

Az igénylés menete


A KAVOSZ Zrt. regisztráló Irodahálózatában: a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban, a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban, a KAVOSZ Zrt. Irodáiban A következő hitelintézeteknél: Budapest Bank Zrt. Gránit Bank Zrt. Erste Bank Zrt. MKB Bank Nyrt. OTP Bank Nyrt. Sberbank Magyarország Zrt. Takarékbank Zrt.

+36 70 935 7783
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.