Impresszum
A Vállalkozói Információ (VALI) portál célja a vállalkozások gyors, hiteles és közérthető tájékoztatása, elsősorban a koronavírus-járvánnyal (COVID-19) összefüggésben felmerülő kérdésekben.
A portált az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) kezeli az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából. A portál tartalmi elemeit a szakmai partnerek, a képző intézetek anyagai, az MTI és kormányzati intézmények híradásai alkotják, minden esetben a forrás feltüntetésével.
Az oldal a következő témák köré épül: hírek, gyakran ismételt kérdések adóügyi, munkajogi, finanszírozási és forrásbevonási témákban, szakértői anyagok és szakértők tárháza, képzési lehetőségek, továbbá kifejezetten a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetre kidolgozott hitel- és tőketermékek gyűjteménye.

A portál aloldalai:

1.    Hírek
Hivatalos, kormányzati forrásból származó aktuális információk, sajtóközlemények, nyilatkozatok, hivatalos értesítők tárháza.

2.    Képzések
Jelenleg elérhető felnőttképzések tárháza, amely a vállalkozások és magánszemélyek tájékozódását segíti folyamatosan bővülő tartalommal. A képzések két témakörbe sorolhatók: 
-    általános, kompetenciafejlesztő képzések (például vállalkozási, idegennyelv, pénzügyi, digitális ismeretek témákban),
-    speciális, szakmaspecifikus képzések (különféle munkakörökhöz, ágazatokhoz kötődő tananyagok és képzések az anyagmozgató gépkezelőtől a CNC esztergályos képzésig).
A képzések megjelenítésénél fontos szempontot jelentett, hogy azok egy része vagy egésze online, távoktatási formában – azaz jelenleg a járványhelyzetre való tekintettel – otthonról elvégezhető legyen. 
A képzők között vannak, akik kifejezetten a járványhelyzetre való tekintettel a tananyag egy részét vagy egészét ingyenessé tették az érdeklődők számára.
Az oldal a Magyarországon működő felnőttképzők megkeresésével és a szereplők által rendelkezésre bocsátott információk rendszerezésével jött létre.
A honlapon való megjelenést a képzést biztosító intézmények egy online formanyomtatvány kitöltésével igényelhetik a következő felületen:
https://vali.ifka.hu/register 
A részletesen kitöltött és beküldött adatlap alapján készül el a képzés online adatlapja, amely az érdeklődők tájékoztatását szolgálja, külön támogatással, anyagi jutalommal nem jár a képzők számára. 
A képzéseket az azokat elvégző tanulók minősítik, mely minősítést honlapunkon szintén megjelenítünk, annak módosítására nincs lehetőség.

3.    Bértámogatás
Információk a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként elérhető munkahelyteremtő bérköltség támogatásról.

4.    Hitelek
A vállalkozások számára elérhető, kifejezetten a válság idejére fejlesztett hitel- és tőketermékek ismertetése, ahol a termékek közötti eligazodást – az oldal többi részéhez hasonlóan – az oldal bal sávjában elhelyezett tematikus kereső segítik.

5.    GYIK
Gyakori kérdések és válaszok a vállalkozásokat leginkább foglalkoztató kérdésekben.

6.    Dokumentumtár
Letölthető, a vállalkozásokat támogató sablonok (például szerződésmódosítás, szabadságolás stb.), szakértői anyagok (tanácsadó cégek által összeállított tájékoztató kiadványok, állásfoglalások, jogértelmezések) és szakértői anyagok munkajog, állami és uniós források, adózás és likviditás témakörökben.

7.    Szakértők
Minősített szakértők (vállalati működést hatékonyabbá tevő tanácsadói szolgáltatást nyújtó vállalkozások, amelyekkel az érintett cég felveheti a kapcsolatot) és tanácsadók által nyújtott konzultációk (hazai vállalkozásoknak, egyéni vállalkozók számára) egy helyen.

8.    Írjon nekünk!
Abban az esetben, ha a vállalkozás nem talált választ kérdésére az oldalon, lehetősége van levelet írni a GY.I.K.-ban szereplő témákban. Ezekre munkanapokon számított 72 órán belül kapnak a megkeresők közvetlen választ.
 
9.    Pályázati felhívások
Információk a Magyar Multi Program részeként megvalósuló Zöld Nemzeti Bajnokok programról (GINOP 1.2.11-20), valamint a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP-1.2.8-20 kódszámú felhívásról, és annak tükörprogramjáról, a VEKOP-1.2.6-20 kódszámú felhívásról.

10.    Külföldi tulajdonszerzés stratégiai vállalatban
Információk a stratégiai vállalatban történő külföldi tulajdonszerzéshez kapcsolódóan.


A honlap üzemeltetője: 
IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-980439
1062 Budapest, Andrássy út 100.
E-mail: segitseg@ifka.hu

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.