Üzleti célú ki- és beutazások részetszabályai
Magyarország Kormánya a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól c. jogszabály alapján 2020. szeptember 1-től életbe lépett rendelkezésekhez, pénteki döntése alapján a következő módosításokat, kiegészítéseket fűzte az üzleti célú beutazások megkönnyítése érdekében a 422/2020. (IX.4.) rendelet elfogadásával:

4. § Az R. a következő 6/A. alcímmel egészül ki:
„6/A. Az üzleti, illetve gazdasági célú utazásra vonatkozó rendelkezések

10/A. §
(1) Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.
(2) Ha a magyar állampolgár Magyarországra történő belépése során az (1) bekezdés szerinti indok igazolásának hitelességével kapcsolatban a belépéskor kétség merül fel, a 2–4. § szerint kell eljárni.

10/B. §
(1) Ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.
(2) Ha a nem magyar állampolgár Magyarországra történő belépése során az (1) bekezdés szerinti indok igazolásának hitelességével kapcsolatban a belépéskor kétség merül fel, az 5–7. § szerint kell eljárni.”

A rendelet a kihirdetést követő naptól hatályos.

A jogszabály hiteles szövegét a Magyar Közlöny tartalmazza:

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/3fcf49f5603e3a415e010288e6f012ccf7f2b377/megtekintes

Bízunk abban, hogy a Vállalati Fehér Könyv (lásd www.vali.ifka.hu) által javasolt egészségügyi óvintézkedések betartása mellett a szabályozási környezet hozzásegíti a vállalkozásokat tevékenységük zavartalan fenntartásához.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.